Ihania ja trendikkäitä Barcelona-shoppailuja ja arvonnan voittaja

Hola! 

Terveisiä Barcelonasta! Palasin sieltä jo lauantaina, mutta jet lag ja lomanjälkeinen uupumus on ollut niin raju, että kykenin blogeilemaan vasta nyt. En uskalla luvata Barcelona-turistipostausta, vaikka sellainen olisikin hauska tehdä ja kaupunkiin matkaaville myös tarpeellinen. Kunhan saisin kaikista noin kuudestasadasta kuvasta valittua blogiin sopivimmat... 

Lyhyesti voin kertoa, että rrrrrakastuin kaupunkiin ihan kympillä ja koko sydämestäni - Barcelonaa täydellisempää lomakohdetta ei voi minulle olla! Kaunista arkkitehtuuria, kulttuuria, shoppailua, hyvää ruokaa ja herkkuja, mm. gelatoa, silmänruokaa, biletystä, biitsiä, helppoa liikkumista sekä rentoa elämänmenoa... Arvatkaa vaan oliko suuri ahdistus lähteä paluulennolle? Muuten olin koko loman henkisesti tasapainossa ja flow-tilassa, mutta lähtöpäivän aamuna liimauduin hotellihuoneen tummanturkoosia seinää vasten kädet levälläni. Ystäväni tuli kylppäristä ja arveli minun tekevän jotain energiajuttuja ja kysyi, että mitä teen. "Olen gekko", vastasin. Barcelonassa on paljon Antoni Gaudin arkkitehtuuria, johon kuuluu gekot ja matkamuistomyymälät olivatkin täynnä gekkoaiheista tavaraa. Ahdistuin vakavasti kotiinlähdöstä ja kuvittelin olevani gekko. Tarrauduin lajityypillisesti pystypintoihin ja jos joku yritti lähestyä, niin päästin varoitusäänen. Jos olisin ihan hiljaa ollut gekkona, niin kukaan ei olisi huomannut minua ja olisin voinut vaivihkaa jäädä hotelliin tai vaikka Parc Güell -puistoon, jossa gekkoiluni pääsi valloilleen. 

Nyt en jorise enempää reissusta, mutta esittelen iloisena huippuostokset. Olen ollut niin askeettisen ekologinen ja eettinen, että en ole kurjassakaan elämäntilanteessa ja ahdistuksessa ostanut itselleni mitään ekstrakivaa, en leikkokukkia, en keksejä, en kynsilakkoja, en kynttilöitä, en mitään sellaista pientä piristystä, mitä naiset yleensä ostavat ja päätin, että nyt pistän elämän risaiseksi, kun kerrankin satun löytämään jotain juuri sellaista, mistä pidän ja mitä ei Suomen tylsistä valikoimista löydy. Barcelonassa voisi shoppailla itsensä vararikkoon pelkissä edullisissakin kaupoissa, sillä kivoja tavaroita on niin paljon. Olen kuitenkin sisäistänyt sen, että minun ei tarvitse omistaa kaikkia maailman tavaroita ollakseni onnellinen. Mutta voi pojat, miten onnellinen voi ollakaan, kun löytää jotain huippuihanaa huippuhalvalla ja voi ostaa jotain vähän hömpötystäkin ja löytää nimenomaan omaan tyyliin täydellisesti sopivia juttuja.

Barcelonan kaltaisessa kaupungissa sekoaa helposti tavaroiden ihanuudesta ja paljoudesta ja tulee valinnanvaikeus, mutta ihmeesti sitä löytää aina ne helmet... Löysimme erään pikkukaupan, jossa myytiin niin ihania kenkiä, että menin aluksi sekaisin, mutta sain kuitenkin valittua vain kahdet kengät enkä ostanut koko kauppaa tyhjäksi. Hintaa kaksille kengille ja laukulle tuli alle nelkyt egee! Säästöä, säästöä! Minulla ei ole yksiäkään kauniita kesäkenkiä, on vain peruskorkkareita, älyttömiä korkkareita ja lättäpohjasandaaleita ja nämä helmikoristeiset sandaletit tulee varmaan käytettyä puhki. Mangosta ja Zarasta en ole ikinä löytänyt mitään, mutta nyt Mangosta löytyi kympillä vyö, joka sopii erinomaisesti erääseen mekkoon. Pöllöriipus oli viiden euron heräteostos eräästä korukaupasta. Urban Decay Naked3 -meikkipaletti oli myös heräteostos. Sephorasta sen bongasin ja rakastuin sävyihin heti. Se ei ole ekoa eikä luomua, mutta voi jukupätkä, miten ihanan silmämeikin sillä saa helposti ja olenkin mielestäni viime päivinä näyttänyt entistäkin kauniimmalta uuden silmämeikin ansiosta. Toppeja ja paitoja ja myös mekkoja olisi löytynyt vaikka hurumykket, mutta ostin vain yhden paidan ja yhden topin. Vaaleanpunainen Barcelona-paita on mukava matkamuisto ja vähän erilainen paita kuin tavallisista souvenir shopeista ja Be free -teksti kertoo vähän loman sisällöstä... Siitäkin saisi oman postauksen, ehkä minun pitää aloittaa blogissa kokonainen Barcelona-sarja!

Edellisessä postauksessa oli arvonta, johon osallistui jopa 2 lukijaa. Mutta koska olen sanani mittainen nainen, niin pidin lupaukseni ja suoritin arvonnan. Perinteisen, suljetun, virallisen valvojan läsnäollessa suoritetun lippulappuäänestyksen voittajaksi selviytyi Vaaleanpunainen pörröhaalari ruokatahroilla -blogia kirjoittava HuggyHare! Palkinnoksi saat tuliaisen Barcelonasta eli gaudimaisen gekkomagneetin. Ostin itsellekin tuollaisen ja se koristaa nyt jääkaappini ovea. Onnea voittajalle! Laitathan meiliini nainentummissa@gmail.com  osoitetietosi, niin laitan sinulle gekkopostia :)

Olen nyt lusmuillut täysin koko elämäni kanssa pari viime päivää ja ollut ahdistunut arjestani, mutta nyt kun tässä kirjoittelen, niin ihan kivaahan tämä tällainen arkinen puuhastelu on ja mielessä on niin monta aihetta, että palaan blogin pariin jo hyvin pian... Ehkä Barcelona-aiheella tai sitten jollain muulla...

Terkuin,
helteistä nauttiva gekko

Kommentit

  1. Aaaw, onpas ihanaa! So cute! En ole vuosiin voittanut mitään :D
    Ja mukava kuulla, että oli iloinen matka Barcelonassa. Pääsisipä itsekin käymään, mutta toisaalta täällä kotosuomessakin on ollut sen verran lämmintä, että on pärjännyt käymättäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gekkolainen on myös pullonavaaja, huomasin sen vasta ostettuani, mutta on siis myös käytännöllinenkin. Vien paketin postiin viimeistään perjantaina :)

      Tällaiset helteet on kyllä niin huippuja eikä näiden aikaan teekään mieli eikä tarvitsekaan matkustaa mihinkään. Ja olen myös sitä mieltä, että Suomessakin on upeita paikkoja! Eilenkin menin bussilla ystävän luokse lähiseudulle ja matkan varrella oli niin upeat koski-, kanava- ja peltomaisemat, että ihan alkoi huipata :) Ei kannata mennä merta edemmäs... :)

      Poista
  2. Ihana gekko! Olisi kiva nahdä Barcelonan kuviakin...Voisi verrata omiin, vanhoihin kuviin, onko kirkon rakentaminen edistynyt sitten viime vuosituhannen loppupuolelta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turisti- ja matkavinkkipostaus on tulossa varmaan ensi viikolla! Kotona tajusin, että olisin voinut ottaa vielä parempia kuvia, mutta olin niin täpinöissäni kaikesta, että kuvaaminen oli ihan sivuseikka. Mutta ehkä useiden satojen kuvien joukosta löytyy blogiinkin sopivat.

      Kovasti kirkkoa vielä rakensivat, ehkäpä se joskus vielä valmistuu :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)