EkoTeko joulu Pop-up -myymälästä joulun idearikkaimmat lahjat

*Postaus sisältää joululahjapaljastuksia, mutta EI sisällä mainoslinkkejä vaan vain muita linkkejä :)* 

Blogit ovat täynnä lahjavinkkejä ja minäkin ajattelin antaa oman vinkkini, koska löysin nimittäin aika huiput lahjaideat. En juurikaan lahjoja ostele vaan vain muutamille hyville ystäville lähtee paketit ja kummin velvollisuudet toki hoidan. Perheen kesken on sovittu jo vuosia sitten, että paketteja ei vaihdella ja pakettirumban loppuminen toi suuren helpotuksen jouluun. Lahjoja on kieltämättä kiva saada ja antaa, mutta en siedä (enää) kulutushysteriaa ja lahjojen keksiminen voi olla vaikeaa ja itse ainakin olen hyvin kiitollinen ja onnellinen siitä, jos löydän jonkin kivan lahjavinkin.

Nyt minulla on vinkki yhdestä kivasta ja persoonallisesta kaupasta täällä Jyväskylässä. Kävin eilen kaupungilla ja löysin Torikeskuksesta EkoTeko joulu Pop-up -myymälän ja jäin toljottamaan kaupan eteen, että mikäs tämä tämmöinen putiikki on. Viime kerralla kun kaupungilla kävin, niin samalla paikalla oli ollut second hand -kauppa. Tietysti pujahdin ekokauppaan ja sain ihanan lämpimän ja ystävällisen vastaanoton. Tai siis me saimme vauvan kanssa, vauva kun oli mukana kaupunkireissulla ja pökötti matkarattaissa älyttömän tyytyväisenä ja myyjä häntä ihasteli. Minusta on aina piristävää, kun myyjä ryhtyy juttelemaan avoimesti, mutta ei tyrkyttävästi. Sitä innostuu itsekin ja joskus mieliala saattaa nousta ihan uudelle tasolle koko loppupäiväksi sen jälkeen, kun on tavannut mukavan myyjän.

Ensimmäisenä bongasin kaupasta Lovi-tuotteet. Lovi on kotimainen yritys, joka valmistaa koottavia esineitä kotimaisesta sertifioidusta koivuvanerista. Kuiskauksia-blogissa oli aikoja sitten esittelyssä Lovi-tuotteet ja niitä myyvä Lumore-nettikauppa (joka myy paljon muutakin kivaa!) ja sitä kautta ne tulivat minulle tutuksi. Kun Lovi-kuuset bongasin netistä, niin huudahdin "Bingo", koska kuuset näyttivät juuri sellaisilta, että tiedän parin ihmisen niistä tykkäävän ja laitoin lahjat heti tilaukseen. Kuuset ovat siis tällaisessa litteässä paketissa, mikä on postittajan kannalta hyvä asia. Pakettien postittaminen kun tulee aika kalliiksi. 

Näissä Lovi-tuotteissa kivaa on kätevyyden ja ekologisuuden sekä kotimaisuuden lisäksi se, että ne ovat toiminnallisia lahjoja. Opettajana vissiin luontaisesti tykkään kaikesta toiminnallisesta, mutta aika moni muukin pitää siitä, että pääsee itse näpräämään jotain ja sitten voi sanoa, että ihan ite tein! Innostuin tilaamaan myös muutamia muita juttuja kuin kuusia... Nämä sydämet on ihania ja tykkäsin myös herkistä linnuista ja kun näin ne EkoTeko-kaupassa livenä, niin ihastuin vielä enemmän ja melkein ostin.
  
Nämä Lovi-tuotteet olin siis tilannut netistä, mutta Ekoteko joulu -kaupasta voit käydä ostamassa omasi, jos innostuit. Mennäänpä sitten niihin ostoksiin, joita tein Ekoteko-kaupassa. Ostin Onnenpussin käsintehtyjä Talven taika -suolasaippuoita, koska ne olivat niin ihania ja sopivat joululahjaksi melkeinpä kelle hyvänsä. Siis melkeinpä, koska hajusteherkälle nämä eivät tuoksunsa vuoksi sovi, mutta käyvät sekä naisille että miehille. Saippuat ovat kuorivia ja juuri siksi voisin näitä miehille suositella... Miehet kun monesti valittavat karheita käsiään, mutta heille on liian neitimäistä laittaa käsirasvaa. Kaunis saippua on kiva ja käytännöllinen lahja ja minusta nämä ovat aika täydellisiä joululahjoja, sopivat myös pikkujoulupakettiin. Taidan käydä ostamassa yhden saippuan ihan vaan itselleni!

Joulun tärkein lahja on kummipojalleni ostettava lahja ja olen pähkäillyt, että mitä hankkisin. Mitään kallista en voi enkä halua ostaa, koska mielestäni kummin paremmuutta ei mitata lahjojen hinnalla ja olemme sopineet lapsen äidin kanssa, että jokin pieni lahjakin riittää. Lapsella on myös synttärit joulukuussa ja synttärilahja on jo valmiina, mutta joululahja oli hakusessa... Arvatkaa, riemastuinko, kun löysin koottavan aurinkolentokoneen, siis puisen lenskarin, jossa on aurinkopaneeli. Se on minun mielestäni hieno, mutta en tiedä miten Lego-orientoitunut lapsi tällaiseen puuleluun suhtautuu... No, lapsen äiti ainakin tykkää ekologisesta ajatuksesta ja minusta on kiva, että lapsi pääsee itse rakentamaan lelunsa. Ostin myös paketin myrkyttömiä ja biohajoavia Activity-nuudeleita tai mitä ne nyt oikealta nimeltään onkaan, vissiin taikanuudeleita. Ne on maissitärkkelyksestä tehtyjä toisiinsa veden avulla tarttuvia palluroita, joista voi rakentaa vaikka dinosauruksia, autoja tai ihan mitä vaan. Pakko on tunnustaa, että teki mieli ostaa itselle tuollainen paketti, koska minusta on kiva lähmäillä kaikkea ja pidän kaikesta tahmeasta. Ehkä käyn hakemassa paketin sillä verukkeella, että ostan sen jo lapselleni... Menee kyllä muutama vuosi ennen kuin hän voi noilla askarrella, mutta äiti mielellään väsäilisi näistä kaikkea hauskaa. Voisikohan taikanuudeleista tehdä joululahjoja? Jos jonkun paketista paljastuu sateenkaarenvärinen taikanuudelidinosaurus, niin olen vain vähän innostunut :D

Jos kiinnostus EkoTeko joulu -kauppaa kohtaan ei herännyt vielä, niin tsekkaapas allaolevat kuvat, joita sain lainata myyjän luvalla Instagramista. Löytyy herkkulahjaa, kosmetiikkaa. paketointitarviketta, lastenvaatteita, koruja, kynttilöitä ja paperituotteita ihan vain jotain mainitakseni.

Nämä puiset Lastu-puhelimenkuoret ovat mielestäni hieno innovaatio ja nämä kävisivät myös yrityslahjasta, jopa jollekulle ulkomaalaiselle yrityskumppanille. Tämä on myös hyvä lahja miehelle, jolla on jo kaikkea. Tällaiset kuoret haluaisin nähdä jonkun suomalaisen EU-edustajan tia muun Suomea maailmalla edustavan henkilön puhelimessa! Olisi tärkeää, että Suomea ja suomalaisten erityisosaamisalueita tuotaisiin tällaisilla pikkujutuillakin esille.

Jos siis vielä olet etsimässä lahjoja, niin suosittelen piipahtamaan EkoTeko joulu Pop-up -myymälässä. Tai älä vain piipahda vaan vietä kaupassa hetki ja tunnelmoi. Kaupassa on joskus joitain toiminnallisiakin (anteeksi opettajuuteni) juttuja, kuten pipareiden koristelua ja askartelua. Kannattaa tykätä kaupasta Facebookissa, koska sitten olet perillä ajankohtaisista tapahtumista ja voit myös osallistua haasteisiin. Ensimmäisenä haasteena oli joululahjakeräys Keuruun hätämajoituskeskuksen lapsille.

Monet suuret tavaratalot mainostavat, että heiltä saa kaikki lahjat saman katon alta. Tavarataloryysikseen minun ei tarvitse onneksi mennä, sillä minä saan kaikki lahjaostokset tehtyä EkoTeko joulu Pop-up -kaupassa!

Joko sinä olet hankkinut joululahjat? Oletko panostanut kotimaisuuteen, ekologisuuteen, luksukseen vai millaisia lahjoja olet ostellut? 

Kommentit

  1. Kiitos vinkistä, tuo Ekoteko joulukauppa on jäänyt minulta ihan huomaamatta! :) Nuo Lovin jutut ovat kyllä käteviä, etenkin sen ansiosta, että ovat helposti lähetettäviä lahjoja ja taittuvat pieneen tilaan, kun eivät ole esillä. Olen omien lahjaostosten kanssa aika myöhässä (taas), kun haluan olla mahdollisimman harkitseva, mutta pelkäänpä, että asiat jäävät viime tinkaan ja lopputulos on kaikkea muuta, kuin harkittu... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se oli jäänyt huomaamatta minultakin ja siksi halusin asiasta kirjoittaa, ettei muille kävisi noin. Yleensä huomaan ihan "kärppänä" kaikki tällaiset jutut.

      Löytäisitköhän sun lahjat Ekoteko-kaupasta? :) Mä luotan myös siihen, että Toivolan vanhalta pihalta löytyy kaikkea ihanaa. Siis todellakin ihanaa, lahjoja kun mun ei tarvitse enää ostaa. Vauvalle käyn ostamassa jotain superhuippua, siis jotain vähän kalliimpaa, koska on hänen ensimmäinen joulunsa... Veikkaan, että lahja löytyy Pienikamarista :).

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)